Valentine’s Day, Dragobete sau World Marriage Day?

Valentine’s Day, Dragobete sau Ziua Mondială a Căsătoriei?

Luna februarie sau luna iubirii aduce an de an simboluri și momente dedicate iubirii și noilor începuturi. Primăvara iși face treptat loc dând startul unui întreg proces de transformare și renaștere. Cuplurile de îndrăgostiti, în mod special cele care se căsătoresc în acest an, încep și ele, tot acum, mai serios pregătirile pentru marele eveniment. Îndrăgostiții din întreaga lume își rezervă timp pentru a sărbătorii bucuria de a fi împreună și “veteranii” relațiilor de lungă durată marchează o aniversare simbolică de casătorie.

Iată o trecere în revistă a celor mai importante momente din această încântătoare lună și recomandările noastre pentru voi doi în funcție de stadiul în care se află relația voastră. 

13 Februarie – Ziua Mondială a Căsătoriei

Din 1983,  în fiecare an, în a doua duminică din februarie, celebrăm oficial Ziua Mondială a Căsătoriei (World Marriage Day). Scopul Zilei Mondiale a Căsătoriei este de a evidenția frumusețea căsătoriei și de a onora toți soții și soțiile. Intenția acestei zile este de a ajuta cuplurile să facă căsniciile bune și mai bune dar este si cea mai potrivită zi pentru o cerere în căsătorie. 

În 2022 Ziua Mondială a Căsătoriei are loc pe data de 13 februarie cu doar o zi înainte de Ziua Sfântului Valentin (Valentine’s Day).  Așadar, dacă înca nu ai decis când este cel mai bun moment pentru a lansa marea întrebare, data de 13 februarie poate fi una norocoasă.

Dacă sunteți în plin proces de planificare a nunții și vă doriți să parcăm anul acesta la nunta voastră cu cel mai cool photo booth din Transilvania (BW Photo BUS), vă sfătuim să solicitați cât mai repede o ofertă personalizată chiar aici. Vă reamintim că mini van-ul este unul singur și echipa rareori este disponibilă pentru rezervările din ultimul moment. 

14 februarie – Ziua Îndrăgostiților (Valentine’s Day)

Ziua Sfântului Valentin este cel mai cunoscut eveniment al lunii februarie din întreaga lume și este sărbătorit anual pe data de 14 februarie. În acestă zi specială, îndrăgostiții din întreaga lume, își dăruiesc bomboane, flori și cadouri, toate în numele Sfântului Valentin. Dar cine este acest sfânt misterios și de unde provin toate aceste obiceiuri?

Legenda spune că Sfântul Valentin a fost un preot care a slujit în secolul al III-lea la Roma. Când împăratul Claudius al II-lea a decis să-și extindă aramata el a interzis căsătoria tinerilor, celibatarii fiind considerați mai utili decât bărbații cu soții și copii. Sfântul Valentin, dându-și seama de nedreptatea decretului, l-a sfidat pe Claudius și a continuat să încheie în secret căsătorii pentru tinerii îndrăgostiți.
Când acțiunile lui Valentin au fost descoperite, Claudius a ordonat ca acesta să fie ucis.
Data de 14 februarie marchează defapt ziua morții Sfântului Valentin. În amintirea sacrificiului acestuia pentru iubire, îndrăgostiții de azi își dăruiesc diverse cadouri de Valentine’s Day.

Totodată, data de 15 februarie corespundea în trecut cu un străvechi festival păgân numit Lupercalia.
Lupercalia era o sărbătoare a fertilității în cinstea lui Faun – zeul roman al agriculturii. Pentru a anula acestă festivitate, biserica catolică a promovat sărbătoarea Sfăntului Valentin. Cu timpul,  aceasta a înlocuit sărbătoarea păgână.

Recomandarea noastră?

Încercați frame-urile noastre personalizate la cabina foto din mall și exprimați povestea voastră de dragoste în 3-4 cadre simpatice și expresive. Poate fi atât o activitate distractivă de cuplu dar și o idee draguță de a crea un cadou reciproc de Ziua Îndrăgostiților. 

Anul acesta v-am pregătit un design original pentru povești de iubire ca-n filme: The Perfect Love Movie. Selectați opțiunea FOTO FUN – varianta colaj la orice cabină foto BW Photo Booth din cel mai apropiat mall. Găsești locația exactă din orașul tau aici .

24 februarie – Despre Dragobete 2022

Dacă preferați să sarbătoriți iubirea mai aproape de datinile românești, puteți alege ziua de Dragobete, echivalentul românesc al zilei Sfântului Valentin sau Valentine’s Day.

În tradiția românească, Dragobetele reprezintă defapt începutul primăverii. Data de 24 februarie nu este întâmplătoare, ea marcând  debutul anului agricol. Este momentul în care întreaga natură renaște, păsările îşi caută cuiburi. După unele credințe populare, ursul iese din bârlog. Odată cu natura, reînvia şi iubirea. Dragobetele este ziua în care fiecare ființă sărbătorește și se pregătește pentru venirea primăverii.

În dimineața zilei lui Dragobete, înveșmântați în straie de sărbătoare, flăcăii și fetele se întâlneau în centrul satului sau în fața bisericii. De aici ei porneau în cete, cântând, către pădure sau prin luncile din apropiere. Băieții adunau lemne pentru foc. Fetele culegeau ghiocei, violete și tămâioasă, flori de primăvară și plante miraculoase. Pe acestea le păstrau la icoane, fiind folosite apoi la descântece de dragoste. Adunați în jurul focurilor aprinse, flăcăii și fetele stăteau de vorbă și astfel se formau noile cupluri. 

Sa zicem că era defapt versiunea de dating a buncilor.

Sfatul nostru? Pe 24 febriarie ieșiți la o întalnire care să includă și o plimbare în natură. Nu uitați să o încheiați cu o sesiune foto instant. Găsiți cabina BW Photo Booth la cel mai apropiat centru comercial – cadouri de dragobete 😉 

Lista completă a locațiilor BW Photo Booth – aici

intră pe site