Mărțișor zâmbitor – 1 martie și Share a Smile Day

Mărțișor zâmbitor – 1 martie și Share a Smile Day sau Ziua Internațională de Împărtășit Zâmbete

E prima zi de primăvară și marcăm momentul cu simboluri delicate ale primăverii: marțisoarele colorate și  vesele care amintesc de procesul de renaștere al naturii.

Mai puțină lume știe însă că, data de 1 martie mai înseamnă și ziua în care fiecare persoana trebuie să împartă cel puțin câte un zâmbet.

Ziua Internațională de Împărtășit Zâmbete este sărbătorită anual pe 1 martie începând cu anul 1997. 

Originile sale sunt incerte însă inițiativa își are rădăcinile în comportamentul maimuțelor. S-a constat că acestea s-ar folosi de un fel de zâmbet pentru a-și descrie unul altuia că sunt inofensive. Gestul a fost folosit și pentru a indica supunerea în prezența unor membri ai grupului mai dominant.

Deși nu putem oferi o istorie evolutivă exactă a zâmbetului la oameni, vă putem oferi o listă cu toate modalitățile prin care un zâmbet poate fi bun pentru dvs. Când zâmbim, mușchii noștri faciali trimit semnale de fericire sau bucurie creierului nostru. Apoi creierul presupune automat că suntem fericiți și eliberează mai multă dopamină. Acest lucru ne face și mai fericiți!

Chiar și atunci când nu vă simțiți atât de bucuroși, zâmbetul vă poate ajuta să vă determinați creierul să participe la acțiune.

Zâmbetul este o reacție în lanț și, de obicei, îi va face pe cei cărora le zâmbim să ne zâmbească înapoi. Acest lucru se datorează faptului că zâmbetul eliberează substanțe chimice benefice și acestea sunt adesea resimțite de persoana căreia i se zâmbește. Acest gest simplu poate oferi o mulțime de beneficii. Reducerea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac, a durerii și a stresului, împreună cu creșterea rezistenței, productivității și creativității sunt doar câteva dintre beneficii. Zâmbetul vă poate întări și sistemul imunitar.

Cum sărbătorim 1 martie –  Ziua Internațională de Împărtășit Zâmbete

Zâmbește oamenilor

Desigur, cel mai bun mod de a sărbători această zi este să faci exact ceea ce încurajează ziua – să împărtășești un zâmbet. Alege să zâmbești toată ziua oamenilor pe care îi întâlnești. Puteți îmbunătății foarte mult starea de spirit a celeilalte persoane și a dvs. Acum este cu atât mai util cu cât parcurgem această perioadă provocatoare și tristă. Acum, mai mult ca niciodată avem nevoie de orice suport pentru a ne gestiona cât mai bine energia și sănătatea. 

Urmărește o comedie
Cel mai simplu mod de a zâmbi este să privești ceva care te face să zâmbești. Alegeți un film de comedie pe care să îl vizionați și să râdeți. Cu o gamă largă de opțiuni din care să alegeți, cu siguranță puteți găși una care să vă dea un motiv de a zâmbi chiar și astăzi.

Dăruiește o fotografie zâmbitoare – mărțișor zâmbitor 
Astăzi este totul despre zâmbete, așa că nu este nevoie să adopți o atitudine serioasă. Fă-ți o poză zâmbind sau râzând cu poftă și distribuie-o pe rețelele de socializare. O poți oferi celor dragi în format printat instant la cabina BW Photo Booth din mall. Acest lucru va determina pe oricine care o vede să zâmbească imediat înapoi.

Selectează opțiunea FOTO FUN a cabinelor noastre fixe. Aici am adaugat un cadru original care îmbină ambele semnificații sub sloganul: Mărțișor Zâmbitor!

Vezi aici lista completă a tuturor cabinelor BW Photo Booth din orașul tău. 

Suntem alături de tine și te încurajăm călduros să îți menții tonusul și starea de bine cât mai sus. Astfel ai mai multe șanse pentru a depăși cu tărie orice provocare. Așa că. azi, 1 martie, împărtășește un zâmbet! Curaj! 

 

intră pe site